Вечерва жителите во Охрид повторно се вознемирени од големите бранови и немирното Езеро. Овој пат се појави ветер и циклон наречен Алексеј кој предизвика високи бранови и излевање на водата. На социјалните мрежи се појави првото видео на кое се гледа како водата навлегува во угостителски објект покрај кејот.
Видеото е постирано од Кочо Каневче.

Aleksej napagja…

Posted by Кочо Каневче on Saturday, March 31, 2018