Во Центарот за дијализа во населбата Железара во моментов нема струја. Алармот го кренаа пациенти кои во моментов се приклучени на дијализа. Тие преку социјалните мрежи ги повикаѕваат ги надлежните инситуции да преземат мерки додека не биде предоцна.
“Aко мене дијализа ме кошта 82000 годишно барем прати струја и матреали моментално нема струја и агрегат кој не работи а сме пациенти на дијализс исклучен чекам”, напиша на ФБ еден од пациентите кој ја сликал раката прикачена со игли но машината не работи.