Иако допрва ќе се испитува како избуна пожарот во продавница за мопеди во центарот на Скопје во кој загина момче , првичните претпоставки се дека е предизвикан од плинска греалка. Продавницата се наоѓа на фрекфентно место каде има многу куќи една до друга , а пожарникарите успеаа да го локализираат навреме да не ги зафати и околните објекти. Телото на момчето кое било вработено во продавницата и сервисот било пронајдено во просториите на изгорениот објект. (фото: MKD.MK)