Денеска околу 15 часот во прилепската болница се сруши таван во одделението за хирургија. Во собата имало пациенти , а срушените плочи освен што предизвикале страв не повредиле никого. Дежурните во болницата веднаш ги евакуирале пациентите од собата, некои се пуштени и дома.