Пред малку на социјалните мрежи почнаа да се споделуваат фортографии од отруени кучиња легнати по тротоарите на градот Тетово. Од устата им се гледа дека се труени и дека умреле во страшни маки и тоа во текот на ноќта. Според пишувањето на тетовчани во нивниот град Оштината прифаќала носење кучиња скитници од други градови за што наводно се наплаќало и до 100 евра. Овие кучиња завршија отруени.