На ФБ профилот на Горан Ангелов Ќосето, еден од обвинетите за настаните на 27 април во Собранието осамнаа фотогравии од ќелијата во која е сместен во истражниот затвор Шутка. Истовремено на постот е напишано дека Ангелов започнува штрајк со глад и одбива терапија поради тортурата што му се врши во затворот. Ангелов е претседател на здружението „Андон Јанев – Ќосето“, и беше уапсен вечерта на 27 април по немирите и тепачките во Собранието. Од тогаш е во притвор.