Тим од Светската здравствена организација доаѓа во Кина на 14 јануари за да го истражи потеклото на коронавирусот, пренесуваат светските агенција.

Планирано било тимот на СЗО да дојде во Кина на почеток од месецов, но надлежните во Пекинг не сакале веднаш да дадат согласност.

Ројтерс пренесува дека од Националната здравствена комисија, која го најавила датумот на истражниот тим од СЗО не изнеле премногу детали за планот на истражителите.