По алармантната состојба со бројот на заразени со КОВИД 19 во Куманово , Владата донесе одлука за посебен полициски час.

Во градот од денеска од 21 часот почнува полициски час кој ќе трае до понеделник до 5 наутро. Во работните денови полицискиот час ќе биде од 16 часот до 5.

Во болницата во Куманово има повеќе заболени вработени , поради што се испраќаат доктори од Скопје. Целата работа на болницата ќе се реорганизира.