Мајката на сопругата на претседателот Стево Пендаровски починала на Клиниката за Пулмологија, пренесува порталот а1.он. Според порталот кој контактирал со претседателкиот кабинет жената била во општа лоша состојба. Посмртно заради проверка , поради актуелната ситуација бил земен брис за проверка дали жената имала Ковид19.

извор: a1on.mk