Пред малку на вонрдена прес конференција во Владата беше соопштено дека во Македонија е регистриран првиот случај на корона вирус.

Министерот Венко Филипиче истакна : Стигнаа резултатите за пациентката хоспитализирана во 3 часот изутринава и таа е позитивна на корона вирус. Таа е изолизара на Инфективна Клиника. Пациентката била уште во Италија болна и третирана но не биле направени испитувања а кога дошла во Македонија веднаш се пријавила на Клиника, заради што не е опасно нејзиното движење. Сега се прави проверка на сите патници од Италија.

Препорачуваме сите кои имаат компании во кои работени патувале во Италија да не ги примаат на работа туку да ги упатат во 14 дневен карантин.