Нa вонредна прес конференција министерот Венко Филипче соопшти дека заболен новинар од Ковид 19 кој првел интервју со лидерот на СДСМ Зоран Заев и лидерот на ВМРО – ДПМНЕ Христијан Мицковски е во болница на лекување.

До сега е направен тест на Мицковски кој е негативен но сепак тој ќе биде во самоизлоација, а на Заев се очекуваат резултати подоцна со оглед на тоа дека тој е заминат во Струмица.