ДосиеРазно


Студентски лидер со истечен мандат, хакирана страница , домовите очајни – денес е Светски ден на студентите


17 Ноември е Светски ден на студентите. Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ e во долгови, телефоните се исклучени, доменот на интернет-страницата е Повеќе ...


Како светот брои пари: “Forbes” – Најплатените починати ѕвезди во САД


Американското списание “Forbes” објави листа на познати личности кои откако починале продолжиле да заработуваат милиони. Убедливо на прво место и натаму е пејачот Мајкл Џексон. Повеќе ...


Под срушените згради во Марсеј пронајдено тело, се трага по осумина исчезнати


Под урнатините на двете згради во Марсеј, јужна Франција, спасувачите пронашле тело на маж, а локалните власти стравуваат дека има уште најмалку осум затрупани луѓе. Повеќе ...