ДосиеСудовиЈО се жали на ослободителната пресуда за лекарите од Гевгелија на кои на породување им почина родилка и нејзиното бебе


Основното јавно обвинителство во Велес, почитувајќи го законскиот рок по приемот, вложи жалба на Пресудата на Основниот суд Велес во предметот за смртта на родилката Повеќе ...


Сведочење: “Рангелова ме спаси од стакло, а маж се соблече и го извади половиот орган”


Советничката Марија Бошковска Јанковска, која денеска сведочи за предметот „Насилство во Центар“, рече дека обвинетиот Александар Трајковски кој беше фотографиран со Никола Груевски во Будимпешта, Повеќе ...


Отец Пимен : Јас бев “шарениот владика”, Бетмен никогаш не планирал насилство


Отец Пимен сведок на Богдан Илиевски познат како Бетмен, денеска во судница изнесе само позитивни и убави зборови за обвинетиот. Откри дека се запознале преку Повеќе ...


Мијалков си ги прислушкувал братот и сопругата?


Управата за безбедност и контраразузнавање ги прислушувала и Александра Мијалкова, сопруга на обвинетиот ексдиректор на Управата Сашо Мијалков и неговиот брат Влатко, тврди сведокот Ѓорѓи Повеќе ...


JO: Повеќе од 13 години затвор за жената која принудуваше девојче на проституција и абортира


Незадоволен од висината на изречената казна на која се осудени обвинетите за Трговија со дете, надлежниот јавен обвинител, по пристигнатата писмена пресуда, во законски рок Повеќе ...