ДосиеИнфо – Вест


Обвинителот Јовески прашува : “Кој ќе го врши надзорот над работата на СЈО”


Републичкиот јавен обвинител Љубомир Јовески во дел од интервјуто за ахенцијата МИА зборува околу работата на СЈО и поставеноста на ова обвинителство наспроти редовното и Повеќе ...


Забрана за носење невакцинирани деца го градинка, прогласена епидемија на морбили во Скопје


Министерството за здравство прогласи епидемија на морбили на територија на градот Скопје. Причината е поради 12 нови случаи. “Прогласена е епидемија на мали сипаници во Повеќе ...


Комитите на Божик повикуваат на аудиовостание – да се удира на тенџериња


Навивачката група на Вардар заедно со други навивачки групи и граѓани на 7 јануари на Божик организираат пасивен отпор против сите неправди против македонскиот народ Повеќе ...