Регион

ФОТО : Искршени икони во црква кај Гнилање


Црквата Св. Петка кај Гнилање синоќа била мета на вандали кои се изживувале и искршиле се што има внатре. Пријатели на ДОСИЕ велат дека најмногу штета има на олтарот и иконите.