Инфо - Вест

ВИДЕО: Французи со фекалии испрскаа и наполнија државна зграда


Револтот поради поскапите горива Французите го истурија и на општинска зграда. Со камион полн фекалии ја испрскаа зградата а во горниот дел од силината на млазот се отворија прозори по што фекалиите влегоа и во просториите. Протестите на французите за поскапите горива предизвикаа судир со полицијата која со солзавец и водени топови ги растеруваше демонстрантите.